+ 31 (0) 35 53 93 977

Een roetfilter reiniging is belangrijk voor betere motorprestaties van uw Seat!

04-04-2018

Een roetfilter reiniging is belangrijk voor betere motorprestaties van uw Seat!

De meeste automobilisten vinden het erg belangrijk dat hun auto optimaal presteert. Deze mensen zijn niet alleen maar snelheidsduivels, maar ook gewoon mensen die een optimale rijervaring willen hebben.

(Chip)tuning is vaak het eerste waar automobilisten aan denken als ze de performance van hun auto willen verbeteren. Helaas wordt de waarde van een roetfilter reiniging hierdoor vaak vergeten of onderschat. Dit is erg zonde, want het reinigen van uw (verstopte) roetfilter zorgt voor een hoop voordelen.

Betere autoprestaties, een rustig en soepel draaiende motor en verdere autoschade voorkomen? Welke automobilist wil dat nu niet? In dit artikel leest u hoe een roetfilter reiniging uw Seat optimaal laat presteren!

Wat is een roetfilter?

Het is noodzakelijk om te weten wat een roetfilter precies is om het belang van een roetfilter reiniging te kunnen begrijpen. Een roetfilter (oftewel een DPF) is een filter dat bij de verbranding van diesel roetdeeltjes opvangt.

Een goed werkend roetfilter is belangrijk omdat het een groot aantal van de milieuonvriendelijke roetdeeltjes opvangt, om de vervuilding van de lucht te beperken. In mei 2018 wordt een goed werkend roetfilter verplicht, en is het verwijderen van het roetfilter strafbaar. Om deze wet goed te kunnen handhaven wordt er vanaf 20 mei 2018 tijdens de APK-keuring uw auto ook daadwerkelijk op een goedwerkend roetfilter gecontroleerd. Heeft uw Seat dit niet, dan wordt uw auto afgekeurd.

Waarom is een goed werkend roetfilter zo belangrijk voor uw Seat?

Een goed werkend roetfilter is niet alleen belangrijk omdat het verplicht wordt. Dieselauto’s zijn natuurlijk ontzettend schadelijk voor het milieu. Roetfilters zijn zo belangrijk omdat ze deze luchtvervuiling aanzienlijk kunnen beperken. Daardoor wordt een goed werkend roetfilter in mei 2018 dus ook verplicht. Een roetfilter brengt nog veel meer voordelen met zich mee, lees daarom snel verder.

Waarom roetfilter reinigen?

Het roetfilter van uw auto kan op een gegeven moment verstopt raken. Dit gebeurt vaak wanneer u alleen maar korte afstanden rijdt. Het roetfilter wordt tijdens deze korte ritten niet warm genoeg, waardoor de verbranding van de roetdeeltjes niet optimaal is. Het roetfilter van uw Seat heeft een grote kans op een verstopping als u alleen maar korte afstanden rijdt!

Het is belangrijk om het roetfilter van uw auto te laten reinigen als het verstopt is, of als u verstoppingen wilt voorkomen. Om verdere schade en dure reparaties te voorkomen is het essentieel om niet te lang door te rijden met een verstopt roetfilter. Een roetfilter reiniging kan dus niet alleen verstoppingen en schade voorkomen, het zorgt daarnaast ook voor betere autoprestaties.

Het is daarom ook niet altijd nodig om uw auto te laten (chip)tunen als u bijvoorbeeld merkt dat uw auto minder vermogen heeft. In dat geval is het laten reinigen van uw roetfilter vaak voldoende!

Een roetfilter reiniging is overigens beschikbaar voor ieder merk en model. Dus ook voor bijvoorbeeld uw Seat Ibiza of Seat Leon.

Voordelen roetfilter reiniging:

  • Uw auto loopt weer op vol vermogen.
  • Uw motor loopt rustiger en soepeler.
  • U voorkomt verdere schade.
  • U voorkomt dure reparaties.
  • U verbruikt minder brandstof.

Kortom, het reinigen van uw roetfilter is belangrijk als u uzelf een hoop geld en gedoe wilt besparen en uw auto optimaal wilt laten presteren. Een roetfilter reiniging is overigens geen alternatief voor (chip)tuning. Zie het simpelweg als dé oplossing voor een verstopte roetfilter en als een simpele en effectieve methode om voor betere prestaties van uw Seat te zorgen.

Het roetfilter van uw Seat laten reinigen door specialisten!

Waarschijnlijk beseft u nu dat een roetfilter reiniging dé oplossing is voor een verstopte roetfilter en essentieel is voor betere motorprestaties van uw Volkswagen. Het is dus te adviseren om eerst over een goed werkend roetfilter te beschikken, voordat u zich bezighoudt met (chip)tuning.

U kunt het roetfilter van uw Seat door Roetfilter-Cleaning.com laten reinigen. U krijgt bij hun 48 maanden garantie op een reiniging. Dus waar wacht u nog op? Profiteer van een optimale rijervaring en betere autoprestaties door een roetfilter reiniging aan te vragen!

Seat roetfilter reiniging aanvragen Meer informatie roetfilter reinigen

Home > Nieuws > Een roetfilter reiniging is belangrijk voor bet...

Chiptuning Seat offerte aanvragen?

Offerte aanvragen