+ 31 (0) 35 53 93 977

Veelgestelde vragen over SEAT Chiptuning

Jouw SEAT chiptunen? Dan is het goed om goed voorbereid te zijn en al uw vragen beantwoord te hebben. Op deze website vind je alle antwoorden op de meest gestelde vragen. Deze FAQ pagina van SEAT Chiptuning is uitgebreid, maar we kunnen ons zo voorstellen dat je meer wilt weten. Daarvoor kun je contact opnemen met ons team. De SEAT experts helpen je graag verder.

SEAT chiptuning offerte aanvragen

Wat is Seat Chiptuning?

Met het chiptunen van een Seat wordt in feite de motormanagementsoftware geoptimaliseerd. De afstemming bepaalt de hoeveelheid brandstof die in de cilinders wordt ingespoten en de timing daarvan. Het is bij chiptuning belangrijk om wel binnen de grenswaardes van de fabrikant te werken, om schade te voorkomen.

Is elke Seat geschikt voor chiptuning?

Vrijwel alle moderne Seat motoren zijn geschikt voor tuning. Moderne motoren worden aangestuurd door een ECU, de Electronic Control Unit. Dit is het stukje software dat wordt beïnvloed bij chiptuning.

Wat zijn de risico's van Seat chiptuning?

Chiptuning brengt geen risico’s met zich mee zolang er rekening gehouden wordt met de marges die Seat zelf opgeeft. Het maximaal mogelijke resultaat van Seat chiptuning hangt niet alleen af van de versnellingsbak, maar ook van de aandrijving en de remmen van de wagen. Met Seat chiptuning bent u zeker van een degelijk resultaat zonder dat dit onverwachte kosten met zich meebrengt.

Wat zijn de gevolgen voor de fabrieksgarantie die Seat geeft?

Een Seat dealer heeft in feite niet door dat de auto getuned is. Omdat er met Seat chiptuning binnen de marges van fabrikanten wordt gewerkt, betreft het een optimalisatie die geen invloed heeft op de levensduur van de techniek van de auto.

Kan ik mijn geleasete Seat ook chiptunen?

Ja, in de meeste gevallen mag een lease auto ook een motoroptimalisatie aangaan. Het is altijd goed om bij de leasemaatschappij te informeren wat de mogelijkheden zijn. Mogelijkerwijs heeft een vermogenstoename namelijk een hogere bandenslijtage, wat opgenomen dient te worden in het leasetarief. En wellicht is het mogelijk om de investering in chiptuning op te nemen in het leasetarief.

Wat is het gevolg voor de bijtelling van mijn Seat?

De bijtelling van uw Seat wordt bepaald op het moment van kentekenregistratie op basis van de catalogusprijs. De investering in chiptuning is een uitgave achteraf, net als accessoires welke geen invloed heeft op het bijtellingsbedrag.

Kan de gechiptunede software van mijn Seat weer ongedaan gemaakt worden?

Ja, een Seat chiptuning kan ongedaan worden gemaakt. Daar het een software aanpassing betreft, kan een engineer de instellingen weer terugzetten naar de waarden zoals ingesteld door de fabrikant.

Home > FAQ

Chiptuning Seat offerte aanvragen?

Offerte aanvragen